Monday, September 30, 2013

ape? ingat aku dah tak mampu update?

ape korang ingat aku dah 2 tahun tak apdet blog ni aku dah melupakan segala aktiviti membuang mase ni ke? kamon. aku saje je taknak tulis ape2 padahal selalu je jenguk2 (in denial yg hidup memang kejam sekarang T__T)

mungkin ade yang tak tau aku dah ade kerjaya sekarang. last aku apdet blog aku masih la seorang suami yang baru berkahwin dan menganggur serta tak berpendapatan. amat kasihan. kat buku check up mengandung isteri aku pun tulis Pekerjaan Suami: Tidak Bekerja. sadis tau? tapi alhamdulillah. life has changed a bit now. dulu ditendang sekarang aku disayang *lagu Tegar backgorund*. mungkin banyak merubah aku secara personality dan pemikiran. dulu aku seorang yang outgoing, playful, huha, bejat. sekarang aku lebih kepada family guy, pergi kerja dan balik kerja, dan mungkin sedikit lebih matang agaknya. these 2 years have taught me a lot.

anyway, im happy with my new life. im 26 now, live in a house which i bought for my wife and kid. im working as a 4th poster junior doctor in Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang. currently doing pediatrics posting and finishing soon inshaAllah. nanti bebila bila aku free aku akan apdet pasal pengalaman selama setahun setengah sebagai HO kat HTAR ni. but what i can say is HTAR is awesome and im proud to be part of it. walaupon rupenye tak se-sophisticated hospital2 baru yang canggih manggih, HTAR tetap ade kelebihannye tersendiri.



ai banyak sangat benda aku terpikir nak cerite ni. ni la dia masalah kalau dah mule balik benda2 ni. banyak isu aku nak kupas. banyak benda aku nak share. tapi masa takde sangat. haha. malam ni aku oncall. esok ntah pukul berape pulak baru balik rumah. kalau dah balik pulak mesti aku busy layan isteri *ehem* dan uwais hawariy. kalau time student dulu seronok je kan dok pikior masalah sendiri je. makan, tido, main internet, main futsal. tu je ulang2. free sesangat. tu yang gua geram tu bila tengok bebudak student ni sibuk sangat stadi je 24 jam. dia tak rasa lagi bekerja. kang dah rase gua jamin diorang kesal sebab tak enjoy puas2 mase student. haha. sekarang aku nak main futsal pun susah. 3,4 bulan sekali kadang tu baru dapat. kaki dah menggigil sejuk2. kesian.

dah la. aku tak mau tambah lagi. kang sampai subuh aku tak siap clerk patient (selambe je aku tulis blog time keje ni haha). babai. i will update later with more stories coming.

8 comments:

caHayA pembUkaAn haTikU said...

mmg aku tnggu post dr ko syazwan..berjanggut.. 2 thn kot x update.. huhu3.. ok.. teruskan membebel..heee

MNSKAOAB said...

takde hal. membebel memang kelebihan aku. cuma restricted sikit la skarang

Cik Mas said...

broooo! banyak sgt isu kau nak kupas, bawang kat dapur jangan lupa kupas tau! haha.
ye marilah kita berusaha menghangitkan blog masing2 ye dak. aku pun baru dpt mood nak menaip semula :D

Muhammad Warouq bin Qamar said...

bawang kat dapur ko jangan risau. walaupun sebagai seorang pekerja syarikat konsesi hospital yang sibuk, aku tetap balik rumah dan masak untuk anak bini bila lapang ok. hehe. nanti aku kupas lagi cerite2 best

Aiyqosim said...

Mula mengkagumi akhi warouq semula haha

Lady Naza said...

gile ahh..ai pun baru trase nak hapdet selepas bertaun u dah hapdet dulu

mad shamirul said...

ok..enjoy2

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Muhammad Nazrul Syazwan Kamarul Ariffin,

Kasrel Einy School.