Sunday, June 29, 2008

4 hari ke hussein..

salam sume!!

malamni aku kurang bz sket..maka aku nak mengepost kesah aku menyopping [lebih kepada menemankan manusia bershopping snanye]..minggu lepas 4 kali aku ke hussein [petaling street versi mesir]..sumenye aku pergi atas dasar menjadi musyrif [teman berjalan especially utk ppuan yg takleh kuar sendiri malam2]..n sumenye aku temankan dak2 dari mansoura..

dan 2 hari terakhir,aku temankan sekumpulan datin yg terkenal dgn gelaran 'shopaholic' bg aku..keh2..derang adelah kak daya,kak naneng,kak mofed,dan kak yue..

derang nak bejalan malam sbb katenye siang2 panas..mmg puteri lilin dak2 ni..keh2..maka,derang mntak apest temankan derang..unfortunately,apest ade misi len pada waktu tersebut..baginda kene pusing seluruh mesir utk mencari kitab2 rare yg dipesan oleh ayahanda baginda [adelah dekat 20 kitab aku tgk listnye..maka misinye agak mustahil]..so,baginda mencari ganti sape2 yg bole bwkkan set2 datin ni gi jalan kat hussein..kene lak time baginda mencari mangse tu aku ade bersama baginda..so,de memerintahkan aku memangku tugas tersebut..so,aku pon rela hati je gi wat tanpa byk bunyi [padahal berpuluh2 kali gak la aku tolak..keh2]


beliau tensi memikirkan misi mustahilnye yg masih belom selesai

so,aku sendiri memilih izwan isa utk bersama2 pada malam tersbut..surprisingly,best pulak jalan2 ngan depa2 ni..bukan ape,dh la derang belanje makan,then derang siap jd consultants dlm bab2 membeli barang utk aku ngan iwan bawak balik msia..set2 datin ni mmg pro gle la dlm bab2 memilih brg ni..respect btol~so,sape2 nak nasihat dlm membeli barang2 perhiasan,sile la dptkan nasihat dari pakar2 seperti mereke..



em~5 hati lg nak balik msia..yay~~~

GALERI SHOPPING SPREE:


kak daya dan kak naneng sedang membargain sesuatu..aku ngan izwan takkan faham ape yg mereke cube beli..hanye mampu mengikut


grabbed from kak daya's fotopages [kak mofed & kak daya dalam kedai koka]


antara tasbih2 koka yg diborong datin mofed..kesemuanye bernilai stengah ribu genih..utk meniaga katenye


dihujung2 sesi menyopping [kak yue tiada di dalam gambar]
*p/s: naneng,power x aku alter gamba kontro ni?keh2..*



mari pulang~~mari pulang~~~ohh..malaysia~~


Friday, June 27, 2008

tergendala

salam sume!!!

sementara pulang ke tanah air ni,aku sgt2 busy..masuk hrni dh 3 hari straight aku kene gi pasar hussein..bukannye aku yg menyopping,tp dok jd musyrif org..tu tak masuk kisah asfour ngan city star lg..makanye,aku dh lame tak ngadap komputer..dan sbb tu la tak berhapdet blog aku ni..

mungkin ade la sket2 cter yg aku akan hapdet kemudian nnti..tp tgk la dlu tahap kebizian aku cmne..dh la exam pon tak abes lg ni..pening dh aku tgk amb* stadi tak henti2 sedangkan aku lak tak henti2 kuar gi hussein..

k,aku pnat,aku nak tdo..doakan saudaramu ini berjaya dlm exam2 nye..amin~


wahai buku2 yg ku sayangi..tolong la jgn berjumpe dgn aku lg selepas ini..aku merayu..

Friday, June 20, 2008

swimming jom~

salam sume!!

yeah~bulan 6 tibe lg menandakan swimming pool kuliah dh bukak..akhirnye setelah ditunggu2 selama setahun

ni la aktiviti tahunan kitorg time2 musim exam stat dari 1st year lg..sape nak join meh la~sedap sgguh lg2 time panas2 atau lepas main bola kat kuliah..

tp de bukak bukan hari2 tau..aku tak ingat hari ape de tutup..korg redah je la pegi..kalo time2 korg gi de tutup korg balik je la..tp pastikan jgn teserempak dgn dak melayu..nnti takut dituduh rajin sgt stadi sampai gi kuliah pada bukan waktunye..keh2..

GALERI BERSUKAN MEREDAKAN TENSI EXAM:


hammam sibahah yg termampu disediakan oleh sebuah university..haih~


aku ingin belajar berenang dari seorang yg sgt ethletic dan sgt tampan jua..


apabila di dalam air,mereke umpama ikan duyung yg kacak..keh2..


sebelum berenang,men bola dlu..baru terasa letih de mcm nak mampus [kelihatan di sana,abg mede,bawan,peNemang,pepe,dan jua paan yg tertunduk]


gambar ni takde kaitan..sekadar mengendid seorg yg digelar 'runner' dikalangan pelajar medic

Wednesday, June 18, 2008

aku suke mesir di pagi hari~

salam sume!!

ade la dekat 2 minggu tak hapdet..ni sume salah microb kerana memaksa aku utk tidak mengadap pc terlalu lame..haih~

ade khabaran best dan ade khabaran tak best..yg bestnye exam bertulis dh abes~~weehuu..[ape jenis sorakan ni?tak macho langsung] dan yg tak bestnye,exam microb rs cam sengal2 ubi dan aku terkial2 menjawabnye..huhu T_T sdih2..[amb*,paan,apest,kak rem,daud,iwan,apis dll sukati korg la tanak caya sudah..]

sebagai modal hapdet kalini,aku nak menceritakan suasana mesir dipagi hari..

di musim exam aku mmg jd morning person..aku tdo pas asar sampai dekat2 kul 1 pagi pastu stay up tekedek2 baca buku kat umah apest sampai la sang suria menjengah tetingkap bilik..sumpah bosan time ni sbb takde sape nak ajak sembang..11 org yg besenye bising kat umah tu [6 ahli umah + 5 ahli undangan] tdo belaka..kalo ade pon,ajud je la yg jaga sbb tgh begayut kat tepon..[pekenalkan,sape yg tak kenal,ade ahli baru dlm family kami..name de aizuddin..aku panggil de ajud..de adik kak daing yg sambung stadi medic kat ainshams selepas ditransfer dari medic pakistan]



so,ble pas subuh,aku akan kuar gi dok lepak2 stadi atau berangan [lebih pada berangan snanye] sorg2 kat ahwah depan ma3had ta3awun..ahwah ni mmg ahwah feveret aku..aku gi sehari mau jugak 3 4 kali..dan yg paling best skali gi waktu pagi pas subuh..ape yg aku dpt pagi2?KETENANGAN~~keh2..serius..mesir di pagi hari adelah feveret aku sbb org mesir tak ramai [faktor utama] n sejuk je cuaca..sdp sungguh..yg kedengaran burung berkicauan dan semilir nil yg berhembus [mati la ketepi] dan suara Ali [pekeje ahwah] yg syif keje de sampai kul 7 pg..

maka aku pon duduk sorg2,mnum syai bihaleb/helba bihaleb/cappuccino/ape2 je la sebagai teman menikmati keindahan mesir tanpa manusia..haih la tenangnye otak~

pastu ble dh masuk kul 7,org dh stat ramai..tp kalo jumaat,sampai kul 8 lebih pon sunyi lg..ble org dh stat ramai,aku pon angkat kaki maka balik umah sbb suasana dh tak best..aku pon singgah McB [Basyandi],beli makanan sesandwish dua dan balik tdo..

sape nak join aku pg2,meh le..aku ade je kat ahwah tu pg2..kte mnum same2,sembang2 hal semasa,hal *kh*w*t [keh2] dll hal2 yg menjadi masalah ummat islam kini..nak sembang medic pon bole tp lg bagus kalo nak sembang medic,gi cari amb*

GALERI KICAUAN BURUNG:


sejuk je [walaupon ni musim panas]


sheikh aly youssef street yg lengang..mmg aku suke


sume arab sedang tdo..kuda shj yg gagah bekerja di awal pagi


sheikh aly youssef street dari beranda bilik aku


takde yg lebih indah dari menikmati syai bihaleb bersama parasit di pg hari




yay~~written exams dh abes~~2 mnggu lg nak balik msia~~yay~~~

Sunday, June 8, 2008

selamat bertunang kak!

salam sume!!

post kalini dituju khas buat kakak aku yg baru bertunang

erm~akhirnye bertunang gak akak aku selepas betahun2 aku mendesak beliau utk berkelakuan sedemikian lantaran ade org len tgh tunggu turn kat belakang ni..keh2..

majlis simple ni diadakan diumah aku semalam [sabtu,7 Jun 2008]

just nak letak gambar2 je kat sni..neway,kak selamat jd tunang org n lagi dua bulan selamatlah jd isteri org lak..bestnye~~aku lak yg excited lebih..aih..


GALERI PERTUNANGAN NAZARULNIZA BT KAMARUL ARIFFIN


ceh..sonok la tuh..


i have to put away my ego..tepakse ngaku yg aku jeles..huhu T_T

Saturday, June 7, 2008

2 makhluk kecomelan dan 1 makhluk ketafan

salam sume!!

tekanan jiwa dan perasaan sesetangah individu diluahkan dgn pelbagai cara yg berbeza2..dlm suasana suram musim peperiksaan,seorg manusia yg tidak akan saya beritahu namanye adelah effy saiful fathil telah membawa sinar harapan kepada sume agar tidak trus bermuram durja dgn membeli 2 keping hamster yg sgt kecomelan melebihi kecomelan akh*w*t2 yg ade disekitar mesir dan juga standing dgn kecomelan ac*p is* exc* BP* [terpakse distarkan demi menjaga nama baik beliau]

aku sgt tak tahan melihat bende due ekor terbabit beraksi sampai terleka sehingga tak stadi satu malam [paan,ambe,apest,kak rem,apis,daud,tolong la caya..aku tak buhong]

dlu kat msia aku jua pernah membela hamster sehingga beberapa keturunan selama beberape tahun sebelum tragedi tragis berlaku menyebabkan aku kehilangan sume hamster yg ade [sangkar terbukak,derang lari..T_T]

maka,perasaan rindu kat hamster terubat gak akhirnye..ye la~nak beli takde duit..tunggu org len je la yg beli

since nama yg diberi kepada hamster2 itu sgt lucah,maka takkan saye tulis disini XD

GALERI HAMTARO:


hamster pon kitorg bg makan megi..disiplin pemakanan perlulah same seperti kami


diet sayo juga diberikan berselang seli dgn menu megi


jadual waktunye juga diisi dgn waktu stadi..kelihatan disane beliau cube menyelongkar buku microb ainshams kepunyaan apest


walaupon rumah mereke adelah besi2 keras dan berlobang2,mereke tetap besyukur.tambahan pulak mendapat tuan yg ensem dan bijak serta kaya [sonok x aku puji kat public ni?]


dan..tidak dilupakan..semalam hari keputeraan manusia agung dan terulung..baginda yg sgt taf dan seperti model itu lahir pada 5 jun 1987 dan telah menyinari alam..

HAPPY BIRTHDAY APEST~


antara makhluk2 indah dan mulia yg hadir dlm majlis sambutan ulangtahun keputeraan beliau


acap dan apis sdang berkongsi cahaya yg terpancar dari wajah baginda


namun,cahaya makhluk ini jua amatlah terang..[kamera aku tersilap posisi..kalo aku anjak sket ke kiri pasti akan kelihatan sebuah buku medic diatas meja]

p/s: apest demam panas sejak semalam..kawan2 sume doakan apest sembuh ye~amin

Thursday, June 5, 2008

saje ngapdet sket..

salam sume..!!

haha..[aphal ko gelak tbe2?]

skejap je dh bulan 6 kan?jam itu bergerak sentiase dgn kadar yg sama..tp kenapa kite bole rs mase begerak semakin laju?

dh abes exam pharma ni..masih lg dlm tekanan akibat withdrawal syndrome [dh withdraw buku2 pharma jauh2]..ade yg tesengih time kuar exam [aku tau ko mesti terase punye kan **** kan?hehe..sonok la tuh..] 

mcm aku,stakat dua2 paper patho ngan pharma ni mmg dua2 tak memberikan impak menggembirakan pon..neutral je..lebih kpd sedih snanye..tp x nak pk byk..abg mede pesan hrtuh,"enta takyah fikir langsung psl dur..kalo tak fikir,insyaAllah tak kene.." harap petua tu berkesan la..amin~

aku tak suke exam sbb time ni sume org jd lain..sume berubah..daya pembakaran dan skill membakar stiap org juga meningkat..sume pon kebanyakan mase buat hal sndiri..dan kebanyakan mase juge sume dak2 ni dok kate,"aku tak abes bace lagi..byk gle aku tinggal ni.."..ayat meminta pelempang seperti itu kian dimenyampahi aku ketika ini..

gaya pemakanan sume org juga berubah..ade yg stiap hari just amik brunchinner [breakfast+lunch+dinner] sekali sehari saje..dan kebanyakan mereke just memenuhkan perot ngan megi semata2..tak sehat btol~

waktu tdo juge berubah..ade yg saje2 bancuh nescafe 2 sudu besar dlm gelas kecik semata2 tanak tdo malam [mesti ko terase kan ****?hehe..sonok la tuh]..padahal beliau dh pon abes stadi tp still mahu stay up spanjang malam..hal ini yg demikian menyebabkan aku naik gle sbb melihat kesaikoan sikap sesetengah pihak berkenaan

tempat tdo juga berubah..ade yg dh tak balik umah..ade yg trus bercadang utk berpindah umah time2 cmni..[****,ni pon ko gak]

semuanye tak terurus ble dtgnye musim exam yg dibenci ini..
 

GALERI MARI NAIK TAHUN

*gambar2 di bawah sumenye dicandid oleh wrq


tgk la skill makhluk sabah terbabit..ni namenye "skill perubatan kesultanan sulu"


exco BPI di dalam biliknye yg kini sedang cube melupakan sebentar hal2 BPI demi medic tercinta


mangse rompakan ini jua tidak mengenal erti penat dan sedih lantas trus berjuang demi mase depannye..beliau bercita2 menjadi seorg dokte+model seperti sheikh muzaffar


haha..yg ni aku takleh komen byk..dh terang lagi bersuluh..


tong sampah dak medic tahun 3 lelaki cairo + ainshams + azhar ketika exam


sebulan lagi nak balik msia..yay~~




Tuesday, June 3, 2008

apest dan 2 ahli silap mata

salam!!

seperti yg dh ramai org tau,muhammad apest bin prof.Dr Hj bohari lubis telah kehilangan lebih kurang 2000 genih = RM 1200 = sebulan setengah duit makan JPA =  3 bulan duit makan dak JAIS semalam..kejadian yg berlaku pada jam 1 tghari itu sedikit sebanyak telah pon diceritakan oleh saudara nipah jusoh di laman web PERUBATAN.org maka sile lah baca kat sane kalo berminat

apepon,saye amat kagum dgn taktik pencurian yg dilakukan oleh 2 org brader arab yg digambarkan late 40 oleh mangse..mereke menggunakan silap mata/sihir/magic utk menyonglap sejumlah duit dari beg mangse yg kacak tersebut [maaf pest,aku tau ni bukan mase yg sesuai utk bakar ko tp aku tak tahan]

lakonan mantap 2 brader arab yg dikatakan apest sebagai tak ensem dan buncit tersebut telah berjaya mengkaburi mata mangsa..cerite ringkasnye cmni laa..


1)arab A wat2 terjatuh sampul berisi duit yg byk nak mampus bergulung2

2)apest yg baik hati ternampak sampul itu dan berkejar ingin memulangkan duit tersebut

3)tbe2 dtg arab B kepada apest dan mendesak apest utk tidak memulangkan duit kpd arab A dan mintak apest bahagi sama rata nus nus..apest kata tanak sbb duit haram [dialog panjang lebar dan meletihkan dlm part ini sengaja tidak mahu ditulis kerana saya malas dan tak byk masa lantaran esok exam pharma]

4)arab A nak check beg apest sbb de tuduh apest curik sampulnye yg tercicir

5)apest nak bgtau hal sebenar tp arab B halang apest dari bersikap mulia

6)arab A selongkar beg apest lalu ternampak 2000 genih yg baru apest kuarkan dari bank di solah salem tersebut..apest kate tu duit de bukan duit curik..so arab A kate takpe

7)arab A membungkuskan duit apest dlm kertas putih bersaiz A3 lalu menyuruh apest menyimpan duitnye elok2 dan jgn tercicir sepertinye

8)arab A pon blah

9)arab B segera memasukkan sampul yg berisi duit byk nak mampus serta bergulung2 kedalam beg apest dan suruh apest blah cepat dan tunggu di depan masjid hidayah

10)apest dgn keterpaksaan gi masjid hidayah dan ketakutan kerana sedang membawa duit haram..de tak mampu wat ape2 kerana de dipakse dgn tergesa2..sile jgn salahkan beliau

11)ble apest cek balik begnye..sume duit2 tu [dalam sampul yg bergulung2 dan yg dlm kertas A3] dah bertukar menjadi potongan2 surat khabar..


moral: "aih..arab mesir..arab mesir.."


GALERI KESIAN APEST


alat2 yg digunakan utk mencuri dgn kreatif dan efektif serta inovatif dan bertamadun


duit bergulung2 di dalam sampul yg dh bertukar menjadi gulungan surat khabar


duit apest bernilai 2000 genih di dalam kertas A3 dh menjadi tidak bernilai langsung
Muhammad Nazrul Syazwan Kamarul Ariffin,

Kasrel Einy School.